شلیک به امنیت روانی مردم از اندیمشک بگذرید!در این شهر خبری از جنگ جهانی نیست
شایعه درگیری در اندیمشک با چه هدفی انتشار یافت؟
شلیک به امنیت روانی مردم / از اندیمشک بگذرید!در این شهر خبری از جنگ جهانی نیست
دست کسی در کار نیست خودمان «شایعه» را دست به دست می کنیم؛ خود خودمان! گوشی های اندروید هایمان پرشده است از پیام های شبکه های اجتماعی که خودمان آن را دست به دست می کنیم.
علی دوستی-داریا نیوز:
۱-ساعت ۱۰ شب. طبق عادت برنامه های گوشی ام را باز می کنم تا ببینم در فضای مجازی چه خبر است. از ۴۵۰ پیام دریافتی متوجه می شوم احتمالا اتفاق مهمی رخ داده است.
پیام ها را نگاهی می اندازم. با یک پیام طولانی عجیب مواجه می شوم. «درگیری در اندیمشک با ۱۱ کشته و ۲۰۰ زخمی»!
مطلب کذایی را می خوانم.می بینم هیچ منبعی ندارد. در انتهای خبر اسم نماینده اندیمشک هم نوشته شده است.
با برسی خبر متوجه میشوم این خبر مربوط با سال ۸۷ است و نماینده آن زمان فریدون حسنوند بود و نماینده فعلی سردار دارایی است!
چه شایعه پراکنان سبک مغزی!
بی توجه آن را پاک می کنم. پس از بررسی در گروههای مجازی و شبکه های مختلف متوجه می شوم سناریویی در پس این پیام است. از شهرهای مختلف دوستان متعدد تماس می گیرند و ماجرایی که اصلا وجود خارجی ندارد را پیگیری می کنند!
کم کم خودم هم که ساکن اندیمشک هستم و هر روز در شهر تردد دارم شک می کنم. نکند اتفاقی افتاده است!!
با فرمانده نیروی انتظامی اندیمشک تماس می گیرم. سرهنگ کروندی بنده خدا تعجب می کند.چهره سرهنگ را در پشت گوشی تصور می کنم که چقدر تعجب کرده است. کروندی ضمن رد این شایعه به نشر دهندگان این گونه شایعات هشدار جدی می دهد.
پس از گفتگو با سرهنگ به سراغ مهندس گودرزی فرماندار اندیمشک می روم.
مهندس هم با همان لحن خاص و مقتدر خودش موضوع را تکذیب می کند و قول می دهد با کمک مراجع قضایی با کسانی که اینچنین مطالب کذبی را نشر می دهند برخورد جدی نمایند.
اینقدر این شایعه کثیف در فضای مجازی نشر پیدا کرد که دادستان اندیمشک هم مجبور به واکنش شد و اعلام کرد «عوامل این شایعه را شناسایی کرده ایم و بزودی با آنها برخورد قاطع ای صورت می گیرد» جعفر چگنی همچنین به افرادی که این قبیل مطالب کذب را منشر می کنند هشدار داد تحت تعقیب قضایی قرار خواهند گرفت.
۲– به گزارش داریا نیوز «شایعه» ؛ مساله ای دردناک است که این روزها جامعه ما را می آزارد. کسی اما به این فکر نمی کند که شایعه تا چه حد می تواند روح و امنیت جامعه را به خطر بیندازد. همه ما فقط «شایعه» را دست به دست رواج می دهیم. خبر داری که…. در روزنامه خواندی که…. در اینترنت خواندی که…. امروز در تاکسی شنیدم که….. امروز در اداره می گفتند…. امروز در دانشگاه می گفتند…. هیچ کدام اما سندی ندارند. یک روز می گویند “داعش” آمده ، روز دیگر می گویند” ابولا” آمده، یک بار از اسیدپاش ها در شهرها می گویند و امروز هم شهر امن اندیمشک را نشانه گرفته اند.
دهه ۹۰ است هم واتس آپ و هم وایبر آمده و هم اینستاگرام و تلگرام و سایر شبکه های اجتماعی. «شایعه» البته خیلی زود و راحت دست به دست می شود. «شایعه» طوفانی از وحشت راه می اندازد.
همه “واقعیت” و کارهای روزمره خود را رها کرده اند و به کار وقت گیر دیگر مشغولند؛«شایعه سازی»!
دست کسی در کار نیست خودمان «شایعه» را دست به دست می کنیم؛ خود خودمان! گوشی های اندروید هایمان پرشده است از پیام های شبکه های اجتماعی که خودمان آن را دست به دست می کنیم.
وقت برای دست به دست کردن «شایعه» زیاد داریم. ۱۱ کشته و ۲۰۰ زخمی تخیلی و اعزام نیروها از سراسر جهان به اندیمشک برای کنترل درگیری خیالی این شهر ممکن است برای برخی جذاب باشد؛ اما بیایید از آن بگذریم. در این شهر خبری از این مسائل نیست